איך לשפר ולגוון את המיקרוביום - אוכלוסיית החיידקים שלנו

המיקרוביום היא אוכלוסיית החיידקים/בקטריות/מיקרובים/פטריות במערכת העיכול שלנו ויש טריליוני כאלה.

מרביתם נמצאים במעי התחתון והם קשורים ומשפיעים על מגוון תופעות ומצבים בריאותיים: מטבוליזם, משקל, מערכת החיסון, דיכאון, אלרגיות, סכרת, דיכאון, דלקתיות בגוף ועוד, כמו המשפט אתה מה שאתה אוכל, אפשר להגיד אתה מה שהחיידקים שלך..

מחקרים מתחום הלידה מראים שתינוקות אשר נולדים בניתוח קיסרי מפספסים חלק מהחיידקים אשר היו אמורים לקבל במעבר בתעלות הלידה הטבעיות ולכן עלולים להיות פגיעים יותר לאלרגיות ואסטמה.


הנה מספר דרכים איך להעשיר ולשפר את המיקרוביום:

  1. להגדיל ולגוון את צריכת הסיבים אשר נמצאים בעיקר במזונות שונים מהצומח ומשמשים מזון למיקרובים שלנו, דוגמאות למזונות עשירים בסיבים: ארטישוק, בננות, שיבולת שועל, אורז מלא, קטניות, פירות יער, אבוקדו, אגסים, עלים ירוקים ועוד..
  2. לצרוך מזונות כבושים/מותססים/מוחמצים באופן קבוע, למשל כרוב כבוש, קימצ'י, קמבוצ'ה, קפיר, יוגורט, לחם מחמצת, חשוב שיהיו מאיכות טובה כמובן.
  3. להיות בטבע ולעבוד בגינה, מחקרים מראים שלאנשי הכפר יש מיקרוביום מגוון יותר, גם אם גרים בעיר מומלץ לצאת לטבע, להיות במקומות עם אדמה וצמחיה כמה שניתן ולגדל משהו במרפסת.
  4. ללטף בעלי חיים - דרך פשוטה ומיטיבה להגדיל את המיקרוביום שלנו, להפחית בדידות ולפתוח את הלב.
  5. להפחית שימוש באנטיביוטיקה ותרופות שפוגעות באוכלוסיית החיידקים הטובים.
  6. לא להיות אובססיביים על ניקיון הבית והידיים, קצת לכלוך וחיידקים זה טוב.
  7. להגדיל משמעותית את מגוון המזונות שאנו אוכלים, מחקרים על שבט ה Hadza מאפריקה, שבט של ציידים לקטים, מצאו שיש להם מיקרוביום מגוון בהרבה מאדם מערבי וזו אחת הסיבות שהם כמעט לא סובלים ממחלות כרוניות. הם אוכלים כ 600 מזונות שונים בשנה (כמובן לא מעובדים ומלאכותיים) ולכן אוכלוסיית החיידקים שלהם מגוונת, עשירה ובריאה.

מצורף סרטון מעניין וחשוב על צריכת מזון מן הצומח עשיר בסיבים וההשפעה על אוכלוסיית החיידקים והבריאות.



אולי יעניין אתכם לקרוא גם: