כן כן, זה אולי נשמע קצת מוזר, מוס אבוקדו שוקולד, מה הקשר?
אבל יוצא טעים מאוד, קל להכנה, בריא ומזין והולך טוב גם אצל ילדים.
המתכון פשוט:
- שני אבוקדו בגודל בינוני בשלים וקלופים
- 3 כפות קקאו טבעי
- שליש כוס מיץ תפוזים
- 4 כפות של ממתיק (דבש/מייפל/אגבה)
- כף של שמן קוקוס
הכנה:
מערבבים את הקקאו עם מיץ התפוזים בכוס,
שמים את האבוקדו במעבד מזון/בלנדר ומוסיפים את כל שאר הרכיבים
מעבדים עד לקבלת משחה חלקה ואחידה
שמים בקירור לכשעה ואפשר להגיש
מומלץ לאכול עד יום לאחר ההכנה
כמה הערות ואפשרויות:
אפשר להחליף חלק מהממתיק בתמרים, זה משנה את הטעם והמרקם, לדעתנו פחות מוצלח.
לגרסא שונה, אפשר במקום מיץ התפוזים לשים חלב טבעוני בכמות מעט גדולה יותר וקצת תמצית וניל.
להגשה אפשר לפזר על המוס מעט תותים/פירות יער/קוקוס/שברי אגוזים.
אם רוצים להסתיר יותר את טעם האבוקדו אז ניתן להגדיל את כמות הקקאו והממתיק או להשתמש באבוקדו פחות בשל או סוג אבוקדו עם טעמים פחות חזקים.
לילדים ומבוגרים עם התנגדות עדיף לספר שיש בזה אבוקדו אחרי שטועמים:)
עונת האבוקדו כאן - זה הזמן |
אולי יעניין אתכם גם: