מתכון לקינוח טבעוני טעים, קל להכנה ובריא שגם מבוגרים וגם ילדים אוהבים.
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר פרווה 60% קקאו (אפשר לנסות גם עם אחוז קקאו גבוה יותר, יצא פחות מתוק:)
⅓-½ כוס טחינה מלאה
קמצוץ מלח
אבקת קקאו איכותית
תוספות שאוהבים (למשל חופן של שקדים פרוסים, 1 כפית זרעי צ׳יה, חופן חמוציות קצוצות)
הכנה
שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים בבן מארי (קערה עם השוקולד מונחת על סיר קטן עם מעט מים על האש). כשהמים בסיר רותחים, האדים ממיסים את השוקולד בעדינות. יש לערבב את השוקולד מדי פעם עד להמסה מלאה.
מוציאים את הקערה מהסיר.
מוסיפים לשוקולד את הטחינה ומערבבים היטב.
מוסיפים את התוספות שבחרנו ומערבבים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (בערך בגודל של 15/15) ומכניסים למקפיא ל 30-60 דקות.
מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות קטנות ומצפים באבקת קקאו.
בקופסה קטנה שמים 2 כפות אבקת קקאו. מכניסים כמה קוביות לקופסה, סוגרים מכסה ומשקשקים את הקופסה בעדינות. מעבירים את הקוביות המצופות קקאו לקופסה אחרת וממשיכים בתהליך הציפוי.
את הטראפלס המוכנים שומרים במקרר.
מומלץ להוציא מקירור כמה דקות לפני ההגשה.
אפשרויות נוספות לתוספות: אגוזים קצוצים, כפית זרעי פשתן טחונים, אוכמניות מיובשות קצוצות ועוד…
התוספות הן הזדמנות טובה להרים את הערך התזונתי של הממתק, אבל כמובן שאפשר גם בלעדיהן :)
טראפלס שוקולד סופרפוד |