חלב זהוב - מתכון טבעוני ומחזק , מעולה לחורף

לאחרונה אני שותה הרבה חלב כורכום - חלב זהוב - Golden milk.

החלב הזהוב הוא משקה נפוץ בהודו, שם נהוג לשתות אותו על בסיס חלב פרה, אני שותה אותו טבעוני על בסיס חלב קוקוס/אורז/שקדים (חלב כמה שפחות מעובד עדיף), הוא בריא, טעים, אנטי דלקתי, מחזק את המערכות ועוזר במניעת מחלות שונות.

עוד כמה מעלות של המשקה הזה: הכורכום עשיר בנוגדי חמצון ויכול לעזור בכאבי מפרקים, מספר מחקרים מצאו שכורכומין יכול לעזור בשיפור מצב הרוח והתמודדות עם דיכאון, מחקרים על קינמון, ג'ינג'ר וכורכום מצאו קשר בין צריכתם לשיפור בריאות הלב. למשקה יש תכונות אנטי ויראליות ואנטי בקטריאליות ועוד..

המתכון הבסיסי מאוד פשוט

מצרכים

  • 2 כוסות של של חלב טבעוני 
  • אצבע של שורש כורכום מגורד או חתוך לגפרורים (או כפית אבקת כורכום למי שאין)
  • כמה פרוסות/גפרורים של ג'ינג'ר - זנגביל ,או חצי כפית של אבקת ג'ינג'ר
  • קמצוץ קטן של פלפל שחור אשר נחשב כעוזר לספיגת הכורכום בגוף באופן יעיל יותר
  • למעוניינים, המתקה עם דבש/סילאן/מייפל/מולסה וכו
הכנה:
  1. בסיר קטן או קלחת לערבב את כל המצרכים למעט הממתיק/דבש
  2. לחמם על אש בינונית עד שמתחיל לרתוח ולבעבע
  3. להנמיך לאש קטנה ולהמשיך לבשל 3 דקות
  4. לסנן, להוסיף המתקה במידת הצורך, לערבב, ולשתות חם
הערות ותוספות
  • עבור החלב, ניתן לשלב חלב שקדים/אורז עם חלב קוקוס בהתאם לטעם ולמרקם הרצויים, ניתן גם לדלל עם מים כדי לקבל משקה פחות סמיך ושומני
  • אפשר להוסיף קצת קינמון / ליקוריש למשקה
  • למי שאין כורכום וג'ינג'ר אפשר להשתמש בתיון מתאים
  • את כמויות הג'ינג'ר והכורכום אפשר להפחית או להעלות בהתאם לטעם המתקבל והעדפה אישית
  • אפשר להוסיף כפית של שמן קוקוס לאחר ההכנה

חלב כורכום בריא וטעים

אולי יעניין אתכם גם: