נחמד לגלות שבטטות, אחד המזונות האהובים עלי ושאני אוכל באופן קבוע נמצא גם כבעל יתרונות בריאותיים חשובים.
בטטות משביעות, טעימות מאוד גם בבישול וגם באפייה, ומכילות רכיבים תזונתיים חשובים כמו ויטמין A, ויטמין C, מנגניז ובטא קרוטן.
בסרטון של מייקל גרגר באתר nutritionfacts על בטטה הוא מציין עוד שתי נקודות חשובות:
בטטות משביעות, טעימות מאוד גם בבישול וגם באפייה, ומכילות רכיבים תזונתיים חשובים כמו ויטמין A, ויטמין C, מנגניז ובטא קרוטן.
בסרטון של מייקל גרגר באתר nutritionfacts על בטטה הוא מציין עוד שתי נקודות חשובות:
- מחקר שבדק אילו ירקות מספקים הכי הרבה רכיבים תזונתיים ביחס למחיר שלהם מצא שבטטה נמצאת בראש הרשימה.
- פרוטאין שנמצא בבטטה (SPP) עשוי להיות בעל פוטנציאל ריפוי לסרטן ובסרטון מוצגים כמה מחקרים בנושא בנוגע לסרטן לשון, סרטן מעי וסרטן צוואר הרחם.
אז מה אפשר לעשות עם בטטה?
בטטה טעימה ובריאה |
בגדול, די קל להכין מבטטה דברים טעימים, ואפילו לא צריך להתעסק יותר מדי בתבלינים או תוספות היא טעימה מאוד כמו שהיא, הנה כמה רעיונות:
- לבשל בטטה במים ולעשות פירה בטטה
- להכין יחד עם עוד ירקות בתנור או בטוסטר אובן
- להוסיף לתבשילי אורז או קטניות, למשל תבשיל אזוקי וירקות כתומים
- לאדות/לבשל בטטה, לחתוך לקוביות ולהוסיף לסלט עדשים או סלט אחר
לשמחתנו, ניתן בארץ לקנות בטטה, גם בטטה אורגנית, במחיר זול וזה עוד סיבה טובה להשתמש בה בתפריט שלנו על בסיס קבוע.
שיהיה בתיאבון
ואולי יעניין אתכם לקרוא גם: