למה כדאי לכם לאכול נבטי ונבטוטי חילבה

החילבה (השם הבוטני גרגרנית יוונית ובאנגלית Fenugreek) ידוע בקרב המטבח התימני ונחשב כמזון בריא ותורם לחיזוק הגוף ואריכות ימים, אבל בנוסף ידוע לשימצה בשל הריח אשר לעתים מופיע בזיעת הגוף לאחר אכילת החילבה. אז למה ואיך שווה לאכול אותם?

החילבה נמצא במספר מחקרים רפואיים כתורם לויסות רמות סוכר, שיפור במצבים של מחלת סכרת ושיפור רמות הכולסטרול. בסרטון קצר מהאתר Nutritionfacts אשר צירפתי בהמשך מציגים שני מחקרים עדכניים אשר באחד נמצא כי חילבה תורם לחיזוק השרירים וכוח הגוף בקרב מתאמנים ובשני כי הוא בעל תכונות אנטי סרטניות ויכול לעזור לחולי לסרטן. נשמע טוב לא?


למי שמתקשה עם הריח כדאי לדעת שנבטי ונבטוטי חילבה לא גורמים לאותו ריח דומיננטי כפי שחלק מהאנשים חווים כאשר אוכלים מטבל חילבה מסורתי. ניתן לשלבם בתחילה בכמויות קטנות כדי לנסות וגם מכיוון שטעמם קצת מריר. נבטי חילבה ניתן לקנות בחנויות הטבע, למשל של חברת א. שטמפר. וכפי שהסתבר לי לאחרונה מניסיונות גם די קל להנביט אותם בבית מזרעי חילבה יבשים אותם ניתן לקנות בחנויות טבע או בחנויות תבלינים לנבטוטי חילבה קטנים וחמודים אותם ניתן לשמור במקרר ולהוסיף לסלטים, סנדביצ'ים, ירקות מוקפצים, מרקים ועוד. (כתבתי בפוסט קודם עוד על הנבטה ביתית פשוטה)
נבטוטי חילבה גדלים בתוך מסננת בהנבטה ביתית
זרעי החילבה ונבטי החילבה עשירים בחומצות אמינו, מינרלים כמו אשלגן ומגנזיום ונוגדי חימצון. ברפואות מסורתיות השתמשו בזרעי החילבה למגוון מטרות רפואיות כמו: חיזוק האון, טיפול בדלקות , בעיות במערכת העיכול, ריפוי פצעים ועידוד הפרשת חלב אם.
אז נסו להוסיף קצת חילבה לתפריט, אולי להתחיל עם נבטים, הוא בהחלט שווה את המאמץ (וגם את הסיכון של הריח).

אולי יעניין אתכם לקרוא גם את: