מתכון לעוגיות ניו יורק טבעוניות

כשמנסים "למכור" לאנשים אוכל טבעוני בריא צריך מתכונים כאלה.
העוגיות האלה פשוטות, טעימות ומקבלות תגובות מעולות גם אצל ילדים וגם אצל מבוגרים.
המתכון המקורי באדיבות הבלוג תיאבון בריא ועבר כמה סבבים ושינויים בבית עד לתוצאה המפנקת:)

אז הנה המתכון:
מרכיבים:
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא 70%
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • כפית סודה לשתייה 
  • כפית מלח אטלנטי 
  • 80 גרם שמן קוקוס במצב נוזלי
  • 1/2-3/4 כוס סוכר קנים אורגני
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 כוס תוספות (קשיו,שברי קקאו וצימוקים) - אפשר לגוון עם כל תוספת שתרצו: אגוזים/שוקולד צ׳יפס/חמוציות/קוקוס/קינמון וכו׳

הוראות הכנה:
  • מערבבים במיקסר ידני או מטרפה את הסוכר עם שמן קוקוס, מוסיפים וניל וממשיכים לערבל עד שמתאחדים.
  • בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, סודה לשתיה, אבקת אפיה
  • מוסיפים לאט לאט את היבשים לקערת השמן ומערבבים עד לקבלת עיסה פירורית
  • מוסיפים את התוספות ואת המים ולשים לבצק אחיד ונוח לעבודה (אם יבש מדי מוסיפים עוד קצת מים)
  • מגלגלים כדורים בגודל של כדור פינג פונג מניחים בתבנית ומועכים קלות, להשאיר רווחים כי הן מתרחבות מעט.
  • מכניסים ל 10-12 דקות לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות (לא טורבו)
  • להוציא ולהניח להתקרר ולהתמצק לפני שמזיזים
בתאבון :)
עוגיות טבעוניות וטעימות, תמונה מהבלוג המומלץ תיאבון בריא