להגיע למצב בו כל המשפחה אוכלת בריא (יחסית) יכול להיות מאתגר, במיוחד אם לא התחלנו בזה מוקדם ומנסים לעשות שינוי אל מול תזונה והרגלים שכבר השתרשו, אך עדיין עם התמדה, ניסוי והקשבה לרצונות של כולם אפשר לעשות שינויים משמעותיים שיבנו תשתית תזונתית טובה לכולם.
בעולם של מעט זמן פנוי, שפע מזון מעובד, חוסר בתשומת לב והרבה השפעות מהסביבה האתגר גדול יותר ודורש מאיתנו לחשוב, לנסות, להיות יצירתיים ולהשקיע בדבר לכאורה בסיסי - לאכול פשוט, טבעי ובריא.
בהמשך לסדנא בנושא תזונה יוגית שהעברתי החודש אני מצרף כאן 7 עקרונות לתזונה משפחתית בריאה ומיטיבה לגוף ולסביבה
- להרגיל את הבית והחיך לאוכל בסיסי, קל ופשוט להכנה שעליו אפשר לגוון ולהוסיף דברים: אורז, סלט, תבשיל עדשים, דייסה, טופו מוקפץ, ירקות בתנור
- להשקיע בהכנת מתוקים בריאים בבית, ההבדל התזונתי בין מתוקים איכותיים למעובדים עצום ובסוף מתוק זה טעים ואפשר דרך המתוקים להכניס לתזונה הרבה דברים טובים כמו אגוזים, שמנים איכותיים, זרעים, פירות ועוד, בסוף הפוסט יש כמה מתכונים למתוקים בריאים
- להשתמש בקטניות באופן יומי דרך שילוב של קפואות (אפונה, שעועית, אדממה) ומקופסא (שעועית, גרגירי חומוס), אפשר להוסיף לסלט ירקות, להכניס לתבשיל או מרק, או להגיש כתוספת לארוחה
- להתרגל לקרוא רכיבים של מזונות מעובדים ולדבר על זה, לפעמים יש הבדל גדול בין מוצרים שנראים דומים כלפי חוץ, יכול להיות מאתגר למצוא מזונות בלי סוכר/שמן צמחי מעובד/חומרים מלאכותיים ובשביל זה חשובות האותיות הקטנות שמאחורה
- תוספות קטנות לארוחות שיהיה על השולחן דברים שאפשר להוסיף למנות או לאכול בנוסף למנות העיקריות, למשל תערובת גרעינים קלויים, שבבי אצות, שמרי בירה, נבטוטים, שקדים שהושרו במים, ירקות חתוכים, זיתים וכו'
- להכין מראש דברים שאפשר לאכול באופן מיידי בלי חימום והתעסקות נוספת שיוכלו למלא את הצורך שעולה, למשל דייסה שנמצאת במקרר, קרקרים של זרעים שאפשר לאכול לבד או עם איזה ממרח, ירקות חתוכים שאפשר לטבול בטחינה, חטיפי בריאות ועוד
- הארוחה המשותפת כמפגש חוץ מזה שאוכלים, זו הזדמנות קצת לדבר, להתעדכן, אולי לעשות איזה משחק קטן לפני האוכל וכמובן לתרגל איך להיות בלי מסך בזמן האוכל וביותר נוכחות עם האוכל ואחד עם השני.
שיהיה בהצלחה ובתיאבון
אולי יעניין אותך לקרוא גם:
