בישול תפוחי האדמה שלנו - מתכון להתמודדות עם כעס

במשל הזה לניהול כעסים נתקלתי בספר המומלץ של טיך נאת האן - השלום הוא בכל צעד.

הרעיון הוא כיצד להשתמש בהתבוננות מודעת כדי להתמיר את אנרגיית הכעס לאנרגייה של הבנה וחמלה.

"אנחנו לא יכולים לאכול תפוחי אדמה חיים, אנחנו יודעים שצריך לבשל אותם, לכן מניחים אותם בתוך סיר מים, מכסים ומציבים על האש לבישול. האש במשל הזה היא המודעות ותרגול נשימות מודעות אל הכעס שלנו, המכסה מסמל את יכולת הריכוז שלנו לה אנו זקוקים כדי להישאר עם התרגול ולא לברוח למשהו אחר, וכך עם הסיר על האש, מתחיל השינוי, המים יתחממו וירתחו ונשאיר את תפוחי האדמה עד שיתבשלו, לאחר זמן מה נרים את המכסה ונריח משהו שונה, תפוחי האדמה עברו בישול, נוכל לאכול אותם, הכעס השתנה למשהו אחר."

אולי בפעם הבאה שאנחנו כועסים על משהו או מישהו נוכל להיזכר לרגע בתפוחי אדמה מבושלים, להירגע ולחייך..

וגם לתרגל נשימה מודעת ומרגיעה יכול מאוד לעזור בניהול כעסים.

תפוחי אדמה לפני בישול - באדיבות ויקיפדיה

אולי יעניין אתכם לקרוא עוד:

נשימת קופסא

5 רמות מחשבה וריכוז לפי היוגה