מנה מהירה וקלה להכנה, מתאימה הן כמנת
פתיחה, תוספת או נשנוש.
ירקות בתנור הולך טוב במיוחד בחורף עם ירקות שורש, אבל גם באביב ובקיץ ואפשר לאכול קר.
זו דרך טובה להגדיל ולגוון צריכה של ירקות שחשובה מאוד כחלק מתזונה בריאה
בטטה, שומר וארטישוק ירושלמי בתנור |
רכיבים :
בהתאם לגודל התבנית תרגישו חופשי לשים יותר
או פחות
לבחור מבין הירקות הבאים לכולם דרוש פחות
או יותר אותו זמן בישול:
2 בטטות קטנות
שומר אחד
2 קולורבי
1-2 גזרים
חצי דלורית
חצי דלורית
2 ארטישוקים ירושלמים
בצל
שמן זית
אפשר תבלינים כמו רוזמרין, טימין, מלח גס
ופלפל,
אפשר גם טיפה קינמון על בטטה וגזר לסגנון
קצת אחר
זמן הכנה: 25-30
דקות סך הכול
אופן הכנה:
1. לחתוך את הירקות לפרוסות עגולות (ראו תמונה לדוגמא) או למקלות
2. להפעיל את התנור טוסטר אובן על 25 דקות בטמפ 180 מעלות
3. לשמן מעט את התבנית או על נייר אפייה בשמן זית
4. לפזר את הירקות, לתבלן במה שבוחרים ולזלוף מעט שמן זית מעל
5. להכניס לתנור ולהמתין (בין 20-25 דקות תלוי איך אתם אוהבים את הירקות
ואילו ירקות בחרתם)
6. אפשר וטעים לאכול גם קר
אפשרות נוספת היא לבשל/לאדות את הירקות ולאחר מכן להכניס לתנור לכמה דקות לקבלת טקסטורה פריכה וטעימה.
אפשרות נוספת היא לבשל/לאדות את הירקות ולאחר מכן להכניס לתנור לכמה דקות לקבלת טקסטורה פריכה וטעימה.
שיהיה
בתיאבון