שני משקאות בריאים לחורף

הפעם בפוסט קצר, רעיון לשני משקאות בריאים ומזינים לחורף, בשילוב מרכיבים שכדאי להכיר ושיהיו במטבח.

הראשון: משקה שקדים, קוקוס ותמרים
שמים בכוס כפית או שתיים של שקדימון (ממרח שקדים טבעי שאפשר לקנות בחנויות טבע)
מוסיפים כפית סילאן (סירופ תמרים טהור) להמתקה
אפשר להוסיף כפית של שמן קוקוס (לא כולם יאהבו את הטקסטורה החדשה)
מוסיפים מים חמים, מערבבים ביד או בבלנדר פשוט ושותים לרוויה
יחסית למשקה טבעוני הוא יוצא די סמיך ונחמד, וזו דרך נוספת לצרוך את המרכיבים הבריאים הללו.
אפשר כמובן להוסיף אבקת קקאו או חרובים לקבלת משקה המזכיר שוקו.

שקדימון - שימו לב שהוא טבעי וללא שום תוספות


השני: משקה כורכום וג'ינג'ר
חותכים כמה גפרורי ג'ינג'ר טרי ושמים בכוס.
מוסיפים כפית כורכום (כן, אפשר להשתמש בכורכום לא רק בבישול)
ומוסיפים להמתקה מולאסה טבעית (סירופ סמיך המופק מקני סוכר ומכיל הרבה מינרלים), או סילאן או דבש.
למשקה זה טעם נרכש :) שיכול להיות קצת מוזר בהתחלה במיוחד למי שלא חובב כורכום, אז אפשר לשחק עם הכמויות בהתאם. ואת הג'ינג'ר מוזמנים לאכול בסוף.

מולאסה שאפשר להשיג בחנויות טבע

עוד יעניין אתכם:
מתכון למשקה בריא ועשיר בנוגדי חימצון
מתכון לשייק ירוק
טיפים לתזונה בחורף