למה כדאי לכם לאכול גרעיני דלעת ואיך לשלב אותם בתזונה

גרעינים וזרעים הם בין המזונות הבריאים והחשובים לתזונה שלנו, קטנים קטנים אבל מפוצצים ברכיבים תזונתיים.

גרעיני דלעת מכילים די הרבה חלבון (ובמיוחד את חומצת האמינו טריפטופן שחיונית לייצור סרוטונין), חומצות שומן חיוניות, מינרלים חשובים ביניהם ברזל, אבץ ומגנזיום וסיבים תזונתיים, הם נחשבים טובים להורדת כולסטרול ותמיכה בבריאות הלב, תומכים בשינה טובה ושיפור מצב הרוח, מפחיתים סיכון לסרטן השד, נלחמים בתולעי מעיים, עוזרים בשיפור בריאות השיער ועוד..

לגרעיני דלעת תכולה גבוהה מאוד של רכיב שנקרא ארגינין אשר משערים שקשור בשריפה טובה יותר של שומן בגוף וכך בתרומה להורדת משקל

עם כל הטוב הזה, ברור שכדאי לאכול מהם יותר, אז הנה כמה רעיונות:

  1. כחלק מגרנולה ביתית או קנויה, אפשר פשוט להוסיף עוד גרעיני דלעת לגרנולה כדי להגדיל את האפקט
  2. כתוספת לסלט או מרק - יחד עם גרעינים וזרעים אחרים, ניתן לקנות תערובות מוכנות בחנויות הטבע
  3. להוסיף חופן גרעיני דלעת לשייק
  4. לטחון גרעיני דלעת לאבקה, לאחסן במקרר/מקפיא, ואז אפשר בקלות להוסיף לכל מיני דברים למשל לדייסה, לכדורי תמרים ועוד..
  5. כחלק מעוגיות ועוגות המשלבות גרעינים או בציפוי או בעוגיה עצמה למשל עוגיות פיצוחים מתוקות ופריכות
בתיאבון

ואולי יעניין אתכם לקרוא גם: